Opleiding

Mijn eerste echte examen voor een jury

Het eerste jaar in november had ik dan ook al meteen mijn eerste praktische examen. Een modeshow! Mijn eerste model was Luna, bij haar ging ik watergolf opkammen. Met een leuk thema natuurlijk, zij werd vergezeld door vier top chearleaders uit de jaren 30.

Op elk examen deelde ze bekers uit om je punt toe te kennen. Wow, hoe cool was dat. Een super spannend moment & zeker voor dit eerste examen. Zou ik een beker krijgen? Yess! Het kapsel was volledig goedgekeurd en ik kreeg de derde plek van mijn klas.

Examen nummer 2: Knip een rechte carré

Het volgende examen was in maart 2019, toen ging het al een stapje verder en knipte ik mijn eerste echte carré bij Jente. Samen Met Sille maakten ze één groot feest van dit examen. Wij kregen dan ook de eerste plaats van beste carré! Tijdens dit examen deelde ze een extra beker uit voor het beste showelement. Hoe trots was ik op mijn model en danspartner, Sille, dat wij de beste show hadden?

Examen nummer drie: Opsteken maar!

Het laatste examen van mijn eerste jaar was een chignon. Een pittig opsteekkapsel, maar oh zo leuk om te doen. Ik koos hierbij voor Franse kledingmerken als thema. Met twee hiphop danseressen achter haar, behaalden wij de tweede plek en dus weer een beker. Mijn avond kon niet meer stuk.

Het tweede en laatste jaar op Verbist

Het eerste examen in het tweede jaar op Academie Verbist was de opdracht, het maken van een bruidskapsel. Ik koos voor een romantische bruid met een zacht roos kleed met twee schatten van bruidskindjes die ook nog eens kei goed konden dansen.

Graduation time!

Het tweede en derde examen van het laatste schooljaar was gepland in maart en juni. Natuurlijk viel alles toen een beetje in het water met de komst van COVID19. Academie Verbist heeft toen ook enkele weken moeten sluiten en heeft de examens dan ook meteen uitgesteld. ... Tot 10 oktober 2020! Toen mocht ik mijn eindexamen doen aangepast aan alle maatregelen m.b.t. corona natuurlijk. Ik koos dit keer voor een leuk opsteekkapsel in fluo style.

En nu …

Ondertussen is Anke al even afgestudeerd als kapster, halftijds aan het werk bij Academie Verbist en zelfstandige in bijberoep als kapster.

Samen met Inne heb ik ook deze leuke webshop opgestart. Hier trekken we graag het hele badkamerritueel door met leuke lifestyle items.

Naar de shop